FAMILY DPIM UITM PAHANG EDITION

lubuk informasi dan perbincangan untuk generasi dpim uitm pahang, tidak kira la korang super senior ke, super junior ke...selagi korang pernah menjadi pelajar DPIM, kita alu-alukan kehadiran korang dalam forum ni..apa pun enjoy gathering okey!!

Latest topics

» PERINTIS ITM JENGKA 2003
Tue Apr 13, 2010 11:30 pm by AKI

» salam perpaduan
Mon Feb 15, 2010 9:46 am by irwan

» unity against unity
Fri Oct 09, 2009 6:11 am by CENGKODOK

» my opinion....
Tue Jun 09, 2009 5:02 pm by burnburhan

» contact korang!!
Sat Mar 28, 2009 1:37 pm by emma_darling

» The Now Emma...
Fri Mar 20, 2009 3:54 am by emma_darling

» Short Funny Stories
Fri Mar 20, 2009 3:12 am by emma_darling

» Funny Names
Fri Mar 20, 2009 3:06 am by emma_darling

» JAWATAN KOSONG DI UNIVERSITI PENDIDIKAN SULTAN IDRIS (UPSI)
Tue Mar 17, 2009 8:36 am by zhrbtn


    ternakan komersial.

    Share
    avatar
    linZ7408

    Number of posts : 4
    Age : 32
    Location : shah alam
    Registration date : 2009-02-26

    ternakan komersial.

    Post  linZ7408 on Fri Mar 06, 2009 2:20 pm

    np xleh nak msk
    br nak tya ni... mr. kecik tlg buka kan ye
    hehhe sy mau tya soalan sm mr. kecik..


    1. ko rs ternakan pe yg komersial skang n market dia ok? (yg modal kecil2 la ye)
    2. aku n membe aku nak wat ternakan itik telur ko rs market ok x?

    tq mr. kecik
    avatar
    zhrbtn
    FOUNDER
    FOUNDER

    Number of posts : 11
    Age : 31
    Location : pasir mas + tg karang
    Registration date : 2009-02-25

    Re: ternakan komersial.

    Post  zhrbtn on Mon Mar 09, 2009 5:15 pm

    aku cadangkan ko wat itik telur n ayam kampung, ayam kg kacuk 3bulan je..klu pure kg 6bulan beb..budget2 la time harvest waktu posa n raya..
    mak aku wat jg itik penelur n ayam kg..laku je..ni bru2 ni nk tambah lagi 200ekor..

    bab market ni ko kena survey sendiri le,lain tempat lain demand kan...lg bgus klu tempat ko beli anak itik 2, dia akan beli balik telur..itik mula btelur umuq 5bulan, so klu bleh beli anak umuq 2bulan la..save kos makanan skit,walaupun harga dia mahal sikit


      Current date/time is Tue Apr 24, 2018 8:40 am